Sterklinieken dragen bij aan onderzoek door Faculteit Diergeneeskunde

Al sinds de oprichting in 2005 kent Sterkliniek Dierenartsen een “verplichte dossiervorming” in haar kwaliteitseisen. Dit betekent dat iedere Sterkliniek dierenarts gehouden is een duidelijk en compleet dossier aan te leggen van iedere patiënt. Dit dossier is desgewenst door de cliënt met behulp van een dierpas 24/7 in te zien.

Deze kwaliteitseis wordt strikt gecontroleerd door zowel externe inspectie (Lloyd’s Register Quality Assurance) als door collega-dierenartsen van andere Sterklinieken.

De gedegen patiëntenadministratie is ook bekend bij de Faculteit Diergeneeskunde welke door de minister aangewezen is om als onafhankelijke wetenschappelijke autoriteit informatie aan te leveren inzake schadelijke raskenmerken en erfelijke ziekten bij honden en katten. Dat is de reden dat de Faculteit Diergeneeskunde nu het onderzoek gaat baseren op deze betrouwbare administratie, natuurlijk volstrekt anoniem.

Wederom erkenning voor de kwaliteit van ons werk en daar zijn we best trots op. U als diereigenaar kunt er op rekenen dat we voorop zullen blijven lopen als het gaat om kennis, kunde en kwaliteit.