Echografie / röntgen

echografie

Echografie kan gebruikt worden om op een pijnloze en veilige manier organen van het dier in beeld te brengen. Dit kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld drachtbepaling (vanaf 26 dagen dracht), om organen te beoordelen (bijvoorbeeld als er afwijkende bloedwaarden zijn gevonden of er iets te voelen is in de buik), maar ook om de doorstroming van bloed en urine te kunnen beoordelen en de manier waarop dit plaatsvindt (bijvoorbeeld bij een hart-echo zoals bij een hartruis).

Zo nodig kan er tijdens een echo besloten worden om een biopt van een orgaan of afwijkende massa te maken. Deze biopten worden dan opgestuurd naar een cytoloog om de beelden van de echo te ondersteunen en tot een uiteindelijke diagnose te komen.

Voor het maken en interpreteren van eenvoudige echo’s kunt u iedere dag bij onze dierenartsen terecht. Voor uitgebreide echo’s komt er eens per week een echo-deskundige bij ons langs.

rontgen

Naast echografie is onze praktijk ook uitgerust met een modern röntgenapparaat. Hiermee kunnen wij elk deel van het dierenlichaam (onafhankelijk van de grootte) prachtig in beeld brengen. Dankzij het gebruik van digitale ontwikkelingsmethoden kunnen we tevens vrijwel direct de röntgenfoto’s beoordelen en aan u laten zien. Zo nodig kunnen we de röntgenfoto’s digitaal versturen naar één van de specialisten waarmee wij werken in de praktijk voor een meer specialistisch oordeel.

Heeft u vragen over onze mogelijkheden dan kunt u altijd contact met ons opnemen op: 036 – 536 9600