Kattenhotel

Voor gezonde katten én katten met medische geschiedenis

kattenhotel

Het (medisch) kattenhotel is een kattenpension van Sterkliniek Dierenartsen Almere. Hier kan uw kat verblijven onder supervisie van de medewerkers van Sterkliniek Almere. Het is ontstaan vanuit de vraag in de praktijk, waarbij veel mensen moeite hadden om de juiste zorg voor hun kat tijdens de vakantie te regelen en toch in een relatief stressvrije omgeving te houden.

Ons kattenhotel is uitermate geschikt voor dieren met een medische geschiedenis (die echter op dat moment wel stabiel zijn) vanwege het feit dat bij problemen de dierenarts nabij is en uw dier nauwkeuriger in de gaten wordt gehouden dan bij een normaal pension. Voorbeelden hiervan zijn katten die een speciaal dieet of medicatie nodig hebben (uitgezonderd katten met suikerziekte). Echter ook katten zonder medische klachten zijn welkom. Bijvoorbeeld als u het gewoon prettig vind dat uw dier een beetje extra zorg krijgt.

Alle luxe voorhanden

Nachtverblijf

De katten beschikken tijdens hun verblijf over een eigen nachtverblijf van 75x75x75 cm. Dit is een stuk groter dan de gemiddelde verblijven in een pension / kattenopvang. Hierin bevindt zich een kattenbak, een verhoogde ligplaats en een voer- en drinkbakje. ‘s Avonds worden alle katten in hun eigen hokje gelaten om gescheiden eten te kunnen krijgen en zo nodig medicatie. Hier verblijven zij dan de gehele nacht. Wij hebben plaats voor maximaal 12 katten en zijn daarmee dus heel kleinschalig. Hiermee hebben we perfect zicht op uw kat en worden eventuele afwijkingen snel opgemerkt, hetgeen bij grote groepspensions ontbreekt.

foto

‘s Ochtends krijgen de dieren wederom gescheiden eten in hun nachtverblijf. Zodra het eten op is worden de katten in het dagverblijf gelaten. Dit is een verblijf met grote ramen aan de straatkant, waar de katten in huiskamersfeer verblijven. Ze kunnen hier lekker naar buiten kijken en er bevinden zich vele klimbomen, krabpalen en een heus “kattenrad” waar ze onderling een verdeling in kunnen maken. Ook bevindt er zich een bank waar ze zelf lekker op kunnen liggen, maar waar ook het personeel zo nu en dan plaatsneemt om even met de katjes te knuffelen.